Activiteiten​

Bidden en Vasten RK (2020)

Van 19 t/m 26 Juli 2020 werd onze 1e Bidden en Vasten conferentie gehouden.

De conferentie werd gehouden in Retraitecentrum Klein Sion te Leuvenheim.

Onze doelgroep van de 1e conferentie was jongeren.

Lees hieronder een verslag van de aanloop naar de conferentie en de conferentie zelf. Dit verslag is geschreven door oud teamlid
Naomi Vijn. Het verslag is verschenen in het tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde van de KCV.

Verslag van de conferentie door oud teamlid Naomi Vijn

Na veel voorbereiding was het deze zomer van 19 tot 26 juli 2021 eindelijk zo ver, Bidden en Vasten RK ging van start. Met een groepje van zes jongeren vanuit Follow Me een discipelschapscursus hebben wij Bidden en Vasten georganiseerd. Ik met drie anderen vrienden waaronder Wouter de Brie, Suzanna Raue en Sam Jansen zijn we in de herfstvakantie van 2019 samen naar de Bidden en Vasten van Herman Boon geweest. Hier kregen we heel sterk het gevoel dat God ons vroeg om samen een Katholieke versie voor jongeren op te zetten.

Met wat inspiratie vanuit die week en onze eigen ervaringen met het geloof, gingen we te werk. Later kwamen ook Anne van Aken en Jan-Willem Bastiaansen ons team versterken. Om de week vergaderden we elke woensdag via skype en elke week legden we weer stappen in het geloof af op weg naar het moment. 
“God heeft deze groep echt bij elkaar gebracht. De talenten van de groep pasten als twee druppels water in een. Het was zo mooi om te zien hoe we elkaar versterkten. Dit zag je ook terug in de week. Alles liep zo goed in elkaar over. De week werd echt gedragen door God’.

De week van Bidden en Vasten werd gehouden in het mooie Retraite Centrum Klein Sion in Leuvenheim. De groep bestond uit 18 deelnemers, twee priesters en twee pastorale werkers. Samen maakten we er een geslaagde week van. We hebben van veel deelnemers gehoord dat ze het een geweldige week vonden waar ze Gods aanwezigheid echt in hebben gevoeld.
“Op Bidden en Vasten heb ik God van dichtbij mogen ervaren waardoor ik in mijn geloof, maar ook in mijn dagelijks leven ben gegroeid” verteld Daniël een van de deelnemers.

Veel jongeren hebben genezing en bevrijding kunnen ervaren en hebben geleerd om in tongentaal te kunnen spreken. Verder hebben we deze week leren profeteren, hier werd dan ook door de week heen vaak in uitgestapt. Als team lid vond ik het erg mooi om te zien hoe iedereen groeide in het geloof, je maakt dit namelijk niet elke dag duidelijk mee. De Heilige Geest kwam door de week met zijn vuur over ons heen waardoor we ook allemaal hebben mogen ervaren hoe het voelt om in de Geest te vallen of aangevuurd te worden door de Geest. Allemaal zijn we deze week overspoeld met fantastische openbaringen.

Als team hebben we nu al besloten dat we nog een Bidden en Vasten gaan organiseren. Het tweede seizoen van Bidden en Vasten wordt volgens onze verwachtingen nog groter en nog vuriger. Wanneer het zal plaats vinden is nog onduidelijk. Kortom, het was een week vol geloof, hoop liefde en onderricht. Waar verschillende thema’s aan bod kwamen en God, Jezus en de Heilige geest voelbaar aanwezig waren. Met andere woorden, een week om nooit meer te vergeten.

Bekijk hieronder foto's van de conferentie

Bekijk onze andere afgelopen conferenties

Fearless (2021)

Abdijhof Mariënkroon
Abdijlaan 8, 5253VP Nieuwkuijk
jul25
zo, jul 25, 202112:00 pm

Bidden en Vasten RK (2020)