Activiteiten​

Aanmelden

Van 9 t/m 12 november 2023 wordt de 3e editie Bidden en Vasten RK Esther-conferentie gehouden.

Dit weekend zal het thema: Intimicy with Jesus centraal staan.

De Heilige Johannes Evangelist rustte op het Hart van Jezus. Hij koesterde een diepe liefde voor Jezus en onderhield een diepgaande, persoonlijke relatie met Hem. We worden allemaal opgeroepen om zo’n intieme band met Jezus te ontwikkelen. Met behulp van het Johannesevangelie zullen we ons verdiepen in ons geestelijk leven, onder de begeleiding van Pater Johan Debeer csj. We zullen ons terugtrekken op een prachtige locatie in België, waar de stilte heerst.

Gedurende deze dagen zullen we ons onthouden van vast voedsel en in plaats daarvan vruchtensappen, bouillon, water en thee drinken. Als om medische redenen vasten niet mogelijk is, verzoeken we u om contact met ons op te nemen zodat we een passende oplossing kunnen vinden.

Na uw aanmelding zullen we u verdere informatie verstrekken over hoe deze vier dagen zullen worden ingevuld.

De conferentie wordt gehouden in Monasterium Onze-Lieve-Vrouw van het Fiat Postbus 50, B- Belgische, 3690 Zutendaal, België.

Deelname aan deze vierdaagse retraite kost €100,-.

Aanmelden bij: [email protected]

Voor wie?

Iedereen is welkom op onze conferenties. Gelovig of niet-gelovig, katholiek of protestant, het maakt allemaal niet uit. Bij ons geldt dat iedereen die meer van God wil ervaren welkom is!

Wel hanteren we een minimumleeftijd van 16 jaar. Ook heeft iedereen onder de 18 toestemming nodig van zijn/haar ouders/verzorgers.

dagen tot de conferentie

Het Programma

Elk van onze conferenties is anders dan de vorige, maar over het algemeen kun je de volgende programmaonderdelen verwachten:

  • Dagelijks een Eucharistieviering
  • Lofprijzing met worship-muziek
  • Teachings van (inter-)nationale sprekers
  • Tijd voor gebed, rust en bezinning

De conferentie is op de praktijk gericht, zowel in de teachings als in andere programma onderdelen. Je zal tijdens de week worden geactiveerd en worden uitgedaagd om stappen in geloof te zetten. 

Verder is het belangrijk om te weten dat de conferentie een charismatisch karakter zal hebben.

Impressie van vorige conferenties

Wil je een indruk van hoe onze conferenties eruit zien? Neem dan eens een kijkje in ons archief. Hier vind je foto’s en verslagen van de vorige conferenties.

Vasten

Uiteraard is het vasten ook onderdeel van onze conferenties.

Gedurend het weekend zijn er geen maaltijden. Wel drinken we water, thee, bouillon en vruchtensappen.

Als je nog nooit hebt gevast kan dit erg zwaar lijken, maar wij kunnen je verzekeren dat het veel makkelijker is dan je zal verwachten.

Uiteraard kan het voorkomen dat je om medische redenen toch wel af en toe iets moet eten. In dit geval kan je ook gewoon deelnemen aan onze conferentie. Als je dit al van tevoren weet, geef dit dan ook aan bij je aanmelding, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Lees de ervaringen van anderen!

Je kunt ook de ervaringen van mensen die eerder hebben meegedaan lezen op onze ervaringen-pagina. Hier lees je over hoe Gods aanwezigheid is ervaren door deelnemers.

Nog vragen?

Kijk eens op onze FAQ- / Veelgestelde vragen-pagina. Op deze pagina hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen al voor je beantwoord. Grote kans dus dat jouw vraag hier ook tussen staat!

Meehelpen met de promotie?

  1. Download en verspreid onze digitale flyer.
  2. Deel deze pagina met je kanalen
Eind juli heb ik voor de eerste keer meegedaan aan de conferentie Bidden en Vasten RK. Dit was voor mij echt een hele mooie ervaring. Ten eerste viel het mij heel erg mee hoe moeilijk het vasten was. Om het kort te zeggen: voor mijn idee heb ik de Handelingen van de Apostelen echt live meegemaakt deze week, dat was heel mooi. Mijn geloof in God, en dan vooral in de wil van God om in het hier en nu te handelen, is gegroeid in deze week. 

Rector Jeroen de Wit

Deelnemer BIDDEN EN VASTEN RK ZOMEREDITIE 2022

Voor mij was dit de 2e zomerconferentie en deze heeft vorig jaar zeker overtroffen voor mijn gevoel. God heeft ons (allemaal) in vuur en vlam voor Hem gezet. Er was zoveel vreugde te zien en te voelen. We hebben gedanst voor God en met elkaar, en voor Hem gezongen, Hem geprezen. Het voelde echt als de hemel op aarde voor een kort ogenblik. Het gaf me zoveel kracht en hoop voor de toekomst, en nog steeds nu ik er aan terugdenk. 

Ruben Stolker

Deelnemer BIDDEN EN VASTEN RK ZOMEREDITIE 2022

Tijdens deze ongelooflijke week heeft God veel geweldige dingen in mijn leven gedaan. Ik heb geweldige mensen ontmoet, die nu als familie voor me zijn. Ik ervoer de Ontzagwekkende Levende God in mijn leven als nooit tevoren. Mijn intimiteit met Jezus groeit na deze week met de dag. God genas mijn ziel, mijn wonden uit het verleden, en na vele jaren zijn mijn benen gelijk. Ik geloof en weet ook dat het genezingsproces van de botkanker daar is begonnen. Hij gaf me Mattheüs 17:21.

Karolina Basinska

Deelnemer BIDDEN EN VASTEN RK ZOMEREDITIE 2022

Aanmelden via [email protected]

Aanmelden